Op maar 400m van de nieuwe Steinbergbahn!

Op maar 400m van de nieuwe Steinbergbahn!

Op maar 400m van de nieuwe Steinbergbahn!

Winter


Leogang in de winter

Leogang is een gezellig skidorpje in het sneeuwzekere skicircus Saalbach/Hinterglemm/Leogang. Leogang is een sneeuwzeker ‘Schneeloch’ (de Asitz-pisten gelden als de sneeuwzekerste van het gehele gebied) met 56 liften en meer dan 200 kilometer pisten, waarvan 90% besneeuwd kan worden door sneeuwkanonnen.

Op ca 400m is de nieuwe de Steinbergbahn (cap. van 2500 man per uur). Ook stopt er op ca 250m de skibus naar de Astizgondel (ca 1,5) km, beide gondels hebben direct toegang tot het prachtige skigebied “Skicircus Saalbach/Hinterglemm/Leogang”. De langlaufloipe ligt op ca 100m. De mooie en eindeloze dalafdaling terug naar Leogang is zondermeer de mooiste uit het hele gebied. De beginnerslift en oefenweide liggen onder aan de gondel.

Voor goede skiërs en snowboarders is er een snowpark bij de Almlift. Ook langlaufers kunnen hun hart ophalen in het mooie Leogang met maar liefst 50 km loipen, die aansluiting hebben op de ca. 100 km loipen van Saalfelden. Voor de wandelliefhebbers heeft het gebied ca. 40 km mooie winterwandelwegen. Bovendien vindt u in Leogang een ijsstokschietbaan, vele berghutten en een gezellige après-ski.

Voor jong en oud is de rodelbaan een aanrader! De baan is dagelijks geopend en toegankelijk van vanaf het middenstation van de Azitsgondelbahn bij de Forsthofalm. Een aantal dagen per week is nachtrodelen ook mogelijk. Iedere woensdagavond springen de skileraren over het restaurant Kralleralm. Aansluitend is er een feest!

Meer informatie over de pistes, sneeuwhoogtes, activiteiten kunt u vinden op:
www.leoganger-bergbahnen.at of www.skicircus.at